Dobit "Plantaža" 2,4 miliona, za dividende 600.000

Bez autora
Jul 01 2018

Iz Plantaža je saopšteno da je Skupština akcionara donijela odluku da se od ostvarene neto dobiti za dividendu opredijeli bruto 600 hiljada eura, a preostali dio kao neraspoređena dobit. Akcionari su usvojili finansijske iskaze sa prošlogodišnjim izvještajem o poslovanju, prema kojem je kompanija ostvarila neto profit u iznosu 2,4 miliona eura, koji je skoro pet odsto veći u odnosu na 2016. Kompanija je u prošloj godini proizvela preko 14 miliona kilograma vinskog grožđa, preko dva miliona kilograma stonog, preko milon kilograma breskve, 66 tona ribe i riblje mlađi i 15,5 miliona jedinica gotovih proizvoda - vina i rakija, navodi se u saopštenju.

Dobit "Plantaža" 2,4 miliona, za dividende 600.000Iz Plantaža je saopšteno da je Skupština akcionara donijela odluku da se od ostvarene neto dobiti za dividendu opredijeli bruto 600 hiljada eura, a preostali dio kao neraspoređena dobit.

Akcionari su usvojili finansijske iskaze sa prošlogodišnjim izvještajem o poslovanju, prema kojem je kompanija ostvarila neto profit u iznosu 2,4 miliona eura, koji je skoro pet odsto veći u odnosu na 2016.

„Kompanija je u prošloj godini proizvela preko 14 miliona kilograma vinskog grožđa, preko dva miliona kilograma stonog, preko milon kilograma breskve, 66 tona ribe i riblje mlađi i 15,5 miliona jedinica gotovih proizvoda - vina i rakija”, navodi se u saopštenju.

Izvršna direktorica Plantaža Verica Maraš je, predstavljaju rezultate poslovanja u prošloj godini, kazala da ostvareni prihodi iznose 30,5 miliona eura i veći su pet odsto u odnosu na 2016.

“Prihodi na domaćem tržištu iznosili su 15,9 miliona eura i 16 odsto su veći u odnosu na 2016. Prihodi od prodaje na stranom tržištu iznosili su 14,6 miliona eura, što je četiri odsto manje, najviše zbog zastoja izvoza proizvoda Plantaža u Rusiju i finansijske krize u okviru Agrokor grupe”, objasnila je Maraš.

Rashodi su u prošloj godini iznosili 30,2 miliona eura i veći su četiri odsto u odnosu na uporedni period.

“Osnovni razlog povecćanja rashoda uslovila je veća proizvodnja flaširanih proizvoda od planirane”, kazali su iz Plantaža.

Planirane investicije za prošlu godinu iznosile su 9,3 miliona eura, od čega je ugovoreno 7,19 miliona, za što su obezbijeđena sredstva iz investicionih kredita.

“Kompanija je vodila posebnu brigu o zaposlenima, unapređenju uslova rada, permanentnoj edukaciji radnika, socijalnoj politici. Plantaže imaju 658 stalno zaposlenih radnika”, precizira se u saopštenju.

Prosječna neto zarada za stalno zaposlenog radnika iznosila je 649,73 eura i na nivou je prethodne godine.

“Sa sezonskom radnom snagom, prosječan broj zaposlenih mjesečno iznosi 1,1 hiljadu“, zaključila je Maraš.

Akcionari su za revizora za ovu godinu izabrali revizorsku kuću BDO iz Podgorice.

Usvojena je i odluka o izboru sedmočlanog Odbora direktora koga čine Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Dušan Perović, Đorđije Rajković, Anica Hajduković, Sead Šahman i Radule Raonić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik